El BM Granollers va aconseguir, divendres al Palau Olímpic, una important victòria que els acosta a la sisena posició de la classificació, a falta de dues jornades pel final de la lliga.

El Fraikin Balonmano Granollers va aconseguir dos punts més a casa en la 28ena jornada de la Lliga Asobal, davant el Quabit Balonmano Guadalajara. Un partit marcat per la igualtat en el joc dels dos equips durant la primera meitat del matx però que, després de la represa, els homes de Toni Garcia van sortit molt més endollats i van marcar la diferència sobre la pista per acabar enduent-se els dos punts.

El partit va estar precedit per  un aplaudit homenatge al Juvenil A del BM Granollers que, el passat cap de setmana, es va proclamar campió d’Espanya. Els joves blanc-i-blaus van sortir a la pista enmig d’un passadís format pels jugadors del Fraikin, per entregar la copa de campions als aficionats vallesans.

El partit es va inciar amb un atac pels locals davant una defensa 6:0 del Guadalajara. Marc Garcia va ser l’encarregat d’obrir el marcador mitjançant un gol de penal. Però el Guadalajara, conscient de la necessitat dels dos punts, va posar-se per davant al marcador i, durant tot el primer temps, el Fraikin va anar a remolc i el joc va passar a ser un estira i arronsa dels dos conjunts. Els homes de Mateo Garralda van buscar contraatacs molt ràpids per tal d’evitar trobar-se la defensa  granollerina. Als blanc-i-blaus els va costar trobar-se còmodes a la pista fins que, al minut 21 de joc i trobant-se a tres per sota al marcador (7-10), Toni Garcia va demanar temps mort per reconduir la situació. I a partir d’aquí, el partit es va començar a posar de cara pels vallesans, que van aconseguir marxar al descans amb un empat a 13.

A la represa, el Fraikin va sortir més concentrat. Un encertadíssim Pol Sastre, que substituïa el lesionat Gonzalo i el tocat Manel, va ser decisiu sota pals. La bona defensa dels blanc-i-blaus va parar els atacs del Guadalajara que no va poder jugar mitjançant el seu pivot, com és habitual. Varies superioritats numèriques i l’encert d’homes comAidenas Malasinkas o David Resina, van permetre que el Granollers no baixes la guàrdia. Davant un públic del Palau d’Esports entregadíssim, els vallesans no van deixar que els visitants s’acostéssin al marcador i es van endur aquesta important victòria que els ha deixat els dos punts a la capital vallesana (29-25).

Amb aquesta victòria, el Granollers segueix setè a la classificació, però ara ja, a només un punt del seu antecessor, l’Helvetia Anaitasuna. En la propera jornada, que ja serà la penúltima de la competició, els homes de Toni Garcia visitaran la pista dels navarresos. Una oportunitat perfecte per aconseguir la sisena posició a la taula. La cita, el proper dissabte a les vuit de la tarda.